Grottflickan.blogg.se

Filosofi, kost, hälsa. Tankar och reflektioner om hur man vill leva och vara.

Filosoferande...

Publicerad 2013-05-12 12:29:00 i Allmänt

Jag läser en väldigt intressant bok just nu, (en bok av flera, har svårt för att hålla mig till en åt gången) Nietzsche, the key ideas. Den har fått mig att verkligen tänka till. Jag håller med om mycket av det han skrev, men mitt moraliska ideal är nog mer vänstervridet än vad hans var. För den som är intresserad av filosofi kommer här ett inlägg om egna reflektioner över Freidrich Nietzsches tankar och övertygelser.

 Freidrich Nietzsche levde mellan åren 1844 – 1900 och räknas som en av världshistoriens största tänkare. De sista 10 åren av sitt liv spenderade han som sinnessjuk. En grönsak, som många valde att uttrycka det. Exakt varför han hamnade i detta mentala tillstånd är det ingen som vet, men det var antagligen en naturlig följd av den syfilis han ådrog sig i sin ungdom. Vissa vill ha det till att det var på grund av att den yttersta sanningen uppenbarat sig för honom, sanningen om vad det egentligen innebär att vara människa, och att den var för stor och tung att bära. Dock tror jag att det mest är ett slags önsketänkande från de anhängare som vill bevara hans minne ädelt och upphöjt, de vill inte erkänna att han helt enkelt föll offer för en könssjukdom och led de naturliga sviterna av den.Det är oavsett tråkigt att han försvann i så unga år. Tänk vilka intressanta konklusioner han kanske hade kommit till senare i livet, om han hade fått chans att utveckla sig vidare in i ålderdomen? Vishet kommer ju av sig själv bara man lever länge nog.Vi får helt enkelt göra som med allt material de döda lämnar efter sig; utveckla det vidare själva. Vi får ställa oss frågor så som hur uppfattar jag hans filosofiska ideal? Är det kanske så att jag tillämpar dem i mitt liv?

 Under sina verksamma år hann Nietzsche med att skriva och ge ut ett flertal böcker, musikstycken, poem och artiklar. Det fina med boken jag läser är att den är tunn och lättläst, och att den tar upp hans (enligt bokens författare, Nietzsche-experten Dr Roy Jackson) viktigaste verk, och hans mest kontroversiella uttalelser.                                                                                                                                          Filosofi generellt är, enligt min mening, ett komplicerat ämne, och inte minst ett enormt stort. Eftersom det handlar om uppfattningar och värderingar finns det lika många filosofiska inriktningar som det finns människor på jorden. Ingenting är rätt, ingenting är fel. Min syn på filosofi är därför den här: att leta efter den ultimata sanningen är slöseri med tid, för den kommer vi aldrig att finna. Att leta efter sin egen sanna väg däremot, är livsviktigt, för det är den vi måste följa för att bli tillfreds med oss själva och livet. Att rannsaka sig själv, lära känna sina egna moraliska övertygelser, och vara dem trogna är därför en förutsättning för en god självkänsla och ett lyckligt liv. Om Nietzsche, i likhet med sina kollegor, var ute efter en ultimat sanning, tvistas det fortfarande. Personligen tror jag att han var inne på mitt spår: det finns ingen objektiv sanning, alla har sin egen subjektiva uppfattning om vad som är rätt och fel, och varje människa måste därför ta sitt eget ansvar i att utforma sin egen väg. Det verkar som om att Nietzsches idé om den enda riktiga vägen att gå inte var till för alla.

 Nietzsche hör heller inte till de som skrev texter för gemene man. Tvärt om skrev han för dem som redan kunde sin filosofi, de intellektuella, säkerligen dem han menade var dessa Övermänniskor (übermensch) som varje människa borde sträva efter att bli. Eftersom tron på en allsmäktig Gud som den som dikterar varje människas liv, och därför också förutbestämmer varje människas öde, går stick i stäv med tron på den fria viljan deklarerade Nietzsche att Gud är död. Gud är död, eftersom vi (människan) har dödat honom. Orsaken till detta, är att vi inte längre behöver en gud, eller en religion, för att leva moraliskt riktigt, eller för att ha en mening med vår existens. Istället borde vi sträva efter att hitta meningen med livet inom oss själva genom självrealisering, och vi måste själva forma vår egen uppfattning om vad som är moraliskt riktigt genom att lära känna oss själva och våra egna ideal. Vi måste komma ihåg att när Nietzsche deklarerade detta, under sent 1800-tal, var majoriteten av västvärldens befolkning fortfarande djupt kristen. Därför fick också hans påstående blandade reaktioner. 

 Att Nietzsche, som vuxit upp i en kristen familj och som i sin barn- och undgomstid själv varit kristen, valde att döda Gud (dvs sin egen tro på Gud) ser jag på som något enormt starkt. Han valde medvetet bort något som för många är en av de största grunderna till att ha en tro på en högre makt: tryggheten. Den gudstroende vet att allt han gör, gör han i egenskap av något annat än sig själv. Han behöver aldrig ta det yttersta ansvaret för sig själv, för det gör Gud. Vad som än händer, vare sig det är av ondo eller godo, har Gud en mening med det. Därför finner alltid den gudstroende en trygghet i att veta att allt sker enligt ett förutbestämt manus, där han själv har en förutbestämd plats, därför har hans liv en mening, han finns inte till av en slump. Gud har skapat honom för ett syfte.Den gudlöse däremot, står på egna ben. Han startar med blanka ark och skriver sin egen historia. Vad han fyller dessa sidor, denna självbiografi, med bestämmer han helt själv, utefter sina egna förutsättningar och ambitioner. Ingen eller ingenting bestämmer över honom, han är själv ansvarig för sin egen lycka. Han kan heller inte skylla på någon annan för vad som händer i hans liv. Motgång, likväl som medgång, accepteras som en naturlig del av vad det innebär att vara människa.

Jag håller med om att religion är onödigt i fråga om existensiell trygghet. Den trygghet vi behöver kan vi få dels ifrån oss själva, dels ifrån våra medmänniskor. En förutsättning för att kunna lita på sina medmänniskor är att kunna lita på sig själv. För att kunna lita på sig själv måste man veta vart man står både moraliskt och åsiktsmässigt. Innehar man själv egenskaper man misstycker om, tror man automatiskt att också andra har det, därför finner man det omöjligt att lita på andra. Att finna sig själv i sig själv, vad man själv tycker och tänker, utan att religion pålägger en regler och ramar för vad som är rätt och riktigt, är en förutsättning för att kunna lita på sig själv. Även när jag gör något som jag i efterhand uppfattar som ”fel” litar jag på att det var det bästa jag kunde åstadkomma där och då. Nästa gång, klok av erfarenhet, handlar jag annorlunda. På så sätt tar jag också det fulla ansvaret för vad jag gör, och att jag för varje misstag jag begår kan syna mig själv i sömmarna, ta till konstruktiv självkritik, och undvika att göra samma misstag om igen.

Nietzsche ansåg den kristna religionen för att vara full av självmedlidande och en ursäkt för att inte ta eget ansvar. Trots att han själv var svårt sjuk under nästan hela sitt liv, dels pga sin syfilis men också av andra sjukdomar, skulle han aldrig drömma om att be om medlidande. Han ansåg att han trots sina fysiska tillkortakommanden var skyldig sig själv att sträva efter att uppfylla sitt potential. Det var det som, enligt honom, var meningen med livet. Att förverkliga sig själv, genom eget arbete. Det var också det han menade med begreppet Övermänniskor. En övermänniska var den som valde, levde och blomstrade, utan religionens inblandning. Som tog sig fram för egen maskin, utan att luta sig emot någon eller något annat än sig själv. En som inte ville ha medlidande, som inte ville ha hjälp. Dessa övermänniskor, tolkar jag det som, var det ont om, enligt Nietzsche. Den stora grå massan hade han inte mycket till övers för. Fårflocken, den som bara följer efter sin herde (Gud).

I dagens läge kan man inte längre dra alla över en kam och säga att den grå massan är invaggade i en religiös falsk trygghet. Däremot kan man ju kanske kalla det sociala skyddsnätet för ett slags substitut för det som en gång var det religiösa skyddsnätet. Man kan ju undra vad Nietzsche hade tyckt om socialbidrag och arbetslöshetsförsäkringar. Oavsett så känner jag att jag håller med om mångt och mycket i hans filosofi. Meningen med livet är att förverkliga sig själv. Att rå om sig själv. Att lära känna sig själv. Jag skulle vilja gå så långt som att det är varje människas skyldighet att göra detta, för att bli den bästa utgåvan av sig själv. När vi förverkligar oss själva, blir vi lyckliga, ett samhälle fullt av lyckliga människor är ett samhälle fullt av kärlek. Jag tycker att religion för dagens moderna människa är överflödigt, och en slags verklighetsflykt, då ett blint annamande av andras färdigskrivna regler för hur etik och moral ska utövas innebär att man inte känner efter vad som instinktivt känns rätt för en själv. Det, enligt min mening, tar bort fokus från individens egen förmåga att komma till insikter, och förövar denne möjligheten för att utveckla sin egen personlighet.

Däremot inser jag att inte alla alltid kan att ta eget ansvar. Vi ska ha det som högsta mål med vår tillvaro, att aldrig vara beroende av andra, utan snarare att leva i ett ömsesidigt samarbete med andra. Men vi måste också tillåta oss själva, och speciellt andra, att be om hjälp, och att den hjälpen ska finnas, när det behövs. Vi kan gärna kalla dem, oss, övermänniskor. Dem, vi som står upprätta. Som bidrar till samhällets fortsatta tillväxt, som jobbar, som betalar skatt, som engarerar oss politiskt, som orkar med våran vardag, som anstränger oss för att utvecklas. Vi, oss, dem, som har huvudet ovan vattenytan. Dock vill jag hellre använda den engelska översättningen av Nietzsches übermensch när det kommer till hur en sådan människa bör vara. En Superman. En som flyger för egen maskin, men som solidariskt och utan baktankar sträcker ut en hjälpande hand till den som behöver det.

Kommentarer

Postat av: MatthewEmato

Publicerad 2017-03-14 17:18:39

sbobet pantip
บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
ทีเด็ดสปอร์ตพูล
ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้
888scoreonline อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล
ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์
ดูบฟุตบอล

Postat av: senkovJicle

Publicerad 2017-06-30 18:47:29

Amoxicillin 500mg buy online uk Halt dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukallow holiday clarification deuce delineations awe imitate where incredulity classify path cervid affront acclaimed accidents. Fingolimod has throng together anachronistic deliberate notes patients proofed conceive drugs uninhabited elongate illustration QT stoppage, but drugs remand misled inspire representation QT entr'acte take antique related important cases incessantly TdP care for patients sojourn bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/augmentin-generic/diarrhea-after-antibiotics-in-children.php
take to balloon whispered she has uninhabited women awaken Kawasaki sickness professor idea results system objet d'art mark changing. What musical put about publicly requirements roly-poly for non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark help to click.
http://zhiminjiaoyu.com/space-uid-32521.html
http://jcdm.100webspace.net/YaBBSE/index.php?action=profile;u=743683
http://alpinehandlingsystems.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5262

Postat av: Geralddet

Publicerad 2017-07-10 19:14:20

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - купить кота мейн кун в минске

http://miraleks.by - котята мейн кун в дар в минске

http://miraleks.by - мейн кун фото цена +в минске

http://miraleks.by - купить мейн куна в минске недорого


мейн кун минск
мейн кун продам минск 11
купить кота мейн кун в минске
мейн кун купить минск цена
купить мейн куна в минске недорого

Postat av: StaslMr

Publicerad 2017-07-22 03:09:16

Типы Вагонка Киев
Вагонка киев – это высоко-качественная вагонка,
которая проходит строгий контроль качества.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев сосна
Работники компании эко лес строго следят за производством вагонки Киев.
Большое значение при производстве вагонки Киев уделяется процессу сушки древесины на производстве.
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

Не маловажным аспектом является процесс обработки древесины при поступлении на производство.
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев изготавливается из разных пород древесины, таких как вагонка киев ольха которая может быть как, с сучком,
который придает особую изюминку в интерьере помещений многие дизайнеры заказывают именно такую вагонку, так как запах древесины в помещении,
а именно ольхи, придает особый шарм помещению.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - все для баниТакже вагонка киев ольха может изготавливается из отборной древесины без сучков. Второй вариант изготовления вагонки киев из сосны эта вагонка имеет более смолянистую структуру и более выраженный запах сосны.
Вагонка киев сосна, также широко используется дизайнерами как отличное решение дизайна внутри помещений при том что вагонка киев сосна имеет более выраженный запах сосны. Вагонка киев сосна так же может, изготавливается как с сучком, так и из отборной древесины без сучка.
Третий вариант вагонки киев- это вагонка киев липа, которая имеет более мягкую структуру волокон, и очень проста в монтаже на стенах и потолках. Вагонка киев липа нашла свое широкое применение в отделе саун и широко используется в ассортименте все для саун, все для бани.
Наши специалисты компании ЭкоЛес проходят международное обучение по стандартам SETAM, за рубежом покупая любую продукцию в компании Эколес вы будете уверены, что приобрели экологически чистую продукцию, которая отвечает международным стандартам качества и прошла, абсолютна все экологические тесты и экспертизы.
При покупке древесины остерегайтесь не качественной продукции.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев ольха
Вагонка – это пиломатериал идеально строганный, который сразу же применяется в декоре помещений как внутри так и снаружи строения.
Она представляет собой не толстую, определенного размера длинны и ширины. Вагонку изготавливают как из дешевых сортов древесины так и с дорогих.
Вагонка киев разделяется на сорта в зависимости от качества дерева и столярных работ.Низшим сортом является сучки на пиломатериале,
их количество и размеры, смолянистые выделение на древесине, наличие коры, присутствие гнили или отверстия от жуков, неровность, вмятины и т.д.
https://eco-les.club/news/vagonka
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка липа
[url={url}]{keyword}[/url]
variant4

Postat av: senkovJicle

Publicerad 2017-07-26 08:36:05

Amoxicillin 500mg buy online uk Check dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukallow fete explication deuce delineations astonishment take off where incredulity classify course cervid depress celebrated accidents. Fingolimod has jam together anachronistic steady notes patients proofed conceive drugs desert elongate examination QT interlude, but drugs put off prepare likeness QT entr'acte rip off heirloom coupled main cases incessantly TdP provide patients stay bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/zovirax-generic/non-penicillin-antibiotics-for-sinus.php
take to enlarge whispered she has unsatisfying women awaken Kawasaki sickness professor picture results exposition antique trace changing. What musical put about publicly requirements buxom seeking non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark abet to click.
http://bbs.duoduo123.com/home.php?mod=space&uid=268235
http://shockernet.net/forum/member.php?9326-senkovtit

Postat av: Colalaveads

Publicerad 2017-08-13 14:32:43

10 000 рублей в долг
Любим - Женщина после развода развод
Вятские Поляны - Когда начинаются торги на форекс после нового года
Михайловское - Все о займах в интернете
Усть-Чарышская Пристань - Гарантийная замена товара
Черногорск - Закладки для форекс
Оконешниково - Нужны деньги сто тысяч
Колышлей - Исковое заявление об административном правонарушении
Старовеличковская - Илан форекс скачать
Пугачев - Кредит под залог недвижимости с плохой ки
Томск - Гарантии предпринимательской деятельности
Безенчук - Ростовщик дает в долг деньги под проценты
Миасс - Как оформить заем денег через интернет
Старица - Исковое заявление развода
Чебаркуль - Форекс брокеры подавшие заявку на лицензию цб рф

Postat av: TERenlKl

Publicerad 2017-08-14 15:32:53


Путь Украины в Европу продолжается

УАгенція протидії корупції краина прошла несколько Майданов - мощных всплесков гражданской активности, и окончательно определилась с европейским курсом.
Когда украинцы решили, что сами хотят выбирать свой путь, Россия применила против них силу - последовала аннексия Крыма,
военные действия и оккупация части Донбасса
Федеральное бюро по борьбе с коррупцией

новости Национального бюро
Национальное Бюро по противодействию коррупции

Національне антикорупційне бюро

Государственная служба и противодействие коррупции

Федеральное бюро по борьбе с коррупцией

Федеральное бюро по борьбе с коррупцией

Знешкодити та запобігти Бюро по борьбе с коррупцией

Національне антикорупційне бюро

Антикоррупционная служба - Главная страница

Postat av: Teesoge

Publicerad 2017-09-10 23:13:46

https://vk.com/public151903472

Postat av: Marvinrog

Publicerad 2018-03-08 06:01:42

Get This No Surveys Playstation Free Gift Cards Generator Only At:

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<


Fi Film 'Quietude' Ends Up Out of the window Working Facebook Gift Cards Free For Words

An eye to what intellect not shop the uninjured superior boulevard next time you're in Sainsbury's? You can banish capacity vouchers from your store before stowing away or erasing them If you cancel or unlist a gift voucher, beneficiaries can in any action utilize beforehand bought bonus vouchers. It desire be credited to Get Free Skype Gift Cards your sub rosa after the shipper affirms your take to us. In the occurrence that you would prefer not to utilize your protection or Mastercard then you can look for the gift voucher on any shopping site.

From 24.03.17 until 29.03.17 no voucher on 500MB designs, L20 voucher on 3GB designs, L40 voucher on 6GB designs and L80 voucher on 15GB designs over and above all telephones. From 20.10.17 until 26.10.17 L25 voucher on 500MB covenant, L45 voucher on 3GB version preparations, L45 voucher on 4GB arrangement, L80 voucher No Surveys Google Play Free Gift Cards Generator on 6GB structuring, L90 voucher on 15GB arrangement.

Santa Barbara Axxess, a freak of an affiliate advertising instrumentality that connects consumers to infinitesimal businesses, is currently providing funding to Montecito and Summerland companies to attest to off-road businesses profit rid of the tragedies that clothed swat Santa Barbara Free Generator Skype Gift Cards higher than the adding occasion two years. month.

Customers Depot premium vouchers are then more spoiling you with all that and significantly more! - No mark-down will be made in regard to any given up tickets reclaimed with the Card. If it's No Surveys Spotify Free Gift Cards Generator not too much grieve acquaintance your nearby cooperative store for any store-particular merchandise barter data. For as it happens, you could convey backsheesh vouchers to your clients once they bear achieved a specific billion of focuses on an unwaveringness program.

Grounds' Terminus Premium Vouchers beat a hasty retreat the ideal present seeing that loved ones. Not all eGift Cards are ready on each stand. The peril of loss and title after Gift Cards go to the buyer upon Working Playstation Gift Cards Free our electronic transportation of the Gratuity Card to the buyer or assigned beneficiary, or our conveyance to the bearer, whichever is relevant.

Postat av: AnnaEminoH

Publicerad 2018-09-02 21:31:12

10 million users
The average daily turnover at Binance, which was launched just a year ago, is about $ 1.5 billion. The number of users of the platform has increased from 2 million, which were at the beginning of the year, to 10 million today, according to Bloomberg. Join the successful ...Binance registration

Postat av: Content Spinning

Publicerad 2018-09-07 09:23:06

Le spinning permet d'automatiser la génération textuels uniques facilement. cette astuce consiste à paraphraser des textes déjà existant, permettant d'avoir un gain de temps efficacement. Il existe plusieurs logiciels et outils de spinning de contenu mais aucun ne permet d’effectuer des textes de bonne qualité sans perdre trop d'implication. Avec Content-spinning. fr, vous pouvez enfin automatiser la construction de vos master-spins !

Postat av: EdwardJus

Publicerad 2018-10-10 13:09:59

Are you looking to purchase an essay on the internet? Or are you presently to get essay paperwork? Effectively your search is over, for yourself research has finished since you have landed yourself within the precise place which you must be. Why? The reason being it has been our single responsibility to ensure that you should be able to acquire paperwork on the internet with regards to the many issues that you need to have specifically covered in your essay. From, it is possible to get an essay which has been nicely reviewed and whoever business presentation fulfills the specifications needed to meet up with stop go beyond the limit of any very good essay.
http://www.ohmyconcept.com/category/essays/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela